De Hartjesboom
Wat is de pot maat?
De pot maat heeft een diameter van 20cm. De hoogte van de pot is ook 20cm

Wat zijn de afmetingen van de boom?
De boompjes zijn bij levering +/- 90cm hoog en 35cm breed

Hoe groot wordt de boom?
De boom wordt bij goed bijhouden niet groter dan 90cm en niet breder dan 40cm.Verpakking
Hoe ziet de verpakking eruit?
De verpakking betreft een kartonnen doos van 28x28x98cm

Hoelang kan de boom in de verpakking blijven?
De boom kan na verzending 5 dagen in de doos blijven. Zorg er wel voor dat u de doosdeur (met 3 slotjes aan de zijkant) open zet, zodat de boom voldoende lucht kan krijgen, voordat u het cadeau geeft. De doos op een koele plaats zetten is ook verstandig.

Kan ik een persoonlijke boodschap meesturen met het boompje
Ja, u heeft twee mogelijkheden tot een persoonlijke boodschap toevoegen. U kunt enerzijds uw boom personaliseren met een foto of tekst middels onze bewerkmodule, waarna wij ervoor zorgen dat deze in de boom terecht komt.
U kunt ook bij de opmerking een tekst plaatsen, zodat wij deze vervolgens op de meegegeven kaart toevoegen.Bestellen
Wat is de verzendtijd?
Wij streven naar een ‘voor 12.00 besteld op werkdagen besteld, morgen in huis’ mentaliteit. Echter, het kan soms voorkomen dat uw bestelling vertraagd is door het toedoen van onze bezorg maatschappij. Vaak wordt deze dan een dag later bezorgd! Kortom de levertijd bedraag 1 á 2 werkdagen.

Kan ik aangeven dat mijn bestelling op een bepaalde datum bezorgd moet worden?
Ja! U kunt bij het voltooien van de bestelling een opmerking plaatsen met alles wat u ons wilt meegeven. Dus ook een gewenste bezorgtijd. Wij zorgen ervoor dat deze datum dan als uitgangspunt wordt gehanteerd!

Ik heb geen bevestiging gekregen, wat nu?
Dit kan voorkomen, check de SPAM box voor de zekerheid. Het kan ook zijn dat u uw verkeerde mailadres hebt doorgegeven. Mocht het niet opgelost zijn, neem dan contact met ons op!

Ik wil mijn bestelling annuleren, is dit mogelijk?
Dit is ten alle tijden mogelijk. Zolang u nog niet heeft betaald, kunt u gewoon de pagina sluiten aangezien wij dan geen betalingsbevestiging hebben gekregen.
Mocht u wel al betaald hebben. Neem dan spoedig contact met ons op, zodat we dit nog kunnen aanpassen. Aangezien wij vaak alle binnenkomende orders voor 12.00 gereed hebben gemaakt en verzonden hebben.

Ik wil mijn bestelling wijzigen, is dit mogelijk?
Dit is mogelijk, zolang de order nog niet gereed is gemaakt. Neem spoedig contact met ons op via info@hartjesboom.nl. Vermeld daarbij je bevestigingsnummer met je naam.

Ik heb problemen met betalen, wat nu?
Dit kan soms voorkomen. U kunt dan opnieuw de bestelling plaatsen. Mocht het probleem dan niet verholpen zijn neem dan contact met ons op via info@hartjesboom.nl. Wij zorgen ervoor dat u dan handmatig kunt betalen.

Kan ik een boom naar het buitenland verzenden?
Het is mogelijk om een boom binnen de BeNeLux te verzenden. Let wel op: de verzendkosten vallen dan wel hoger uit. Andere landen zijn op aanvraag mogelijk: info@hartjesboom.nl

Ik wil de boom graag afhalen in plaats van verzenden, hoe gaat dit in zijn werk?
Dit is mogelijk! Als de order is geplaatst, kunt u met ons een afspraak maken om de boom op te komen halen. Wij prefereren de ophaaltijd vanaf 17.00


Ontvangst
Hoelang kan de boom in verpakking blijven?
De boom kan na aankomst zo’n 5 dagen in de doos blijven. Zorg er wel voor dat u de doosdeur (met 3 slotjes aan de zijkant) open zet, zodat de boom voldoende lucht kan krijgen, voordat u het cadeau geeft. De doos op een koele plaats zetten is ook verstandig.

Plastic zak
Wanneer u de boom in de grond wil poten dient u ten alle tijden dit te doen zonder de meegeleverde plastic zak om de kluit. De plastic zak fungeert enkel om de boom in een vochtige omgeving te behouden en het lekken tegen te gaan tijdens verzending.

Kan de boom ook binnen staan?
Nee, de boom is niet geschikt om binnen te staan.

Kan de boom op een balkon of terras staan?
De boom kan op een balkon of terras staan. Zie pagina ‘Verzorging’ voor uitgebreide informatie omtrent verzorging van bomen in pot. Kort samengevat: zorg voor een grote pot, zodat de boom goed kan wortelen. Plaats de pot op een plek waar zowel zon als schaduw is en geef voldoende water!

Kan de boom volledig in de schaduw staan?
Dit kan, houd wel rekening mee dat de boom dan een andere kleur krijgt ten opzichte van de combinatie van zon en schaduw. Wij adviseren dus om de boom op een plek te zetten met een afwisseling aan zon en schaduw!

Hoe ga ik met de boom om tijdens vorstperiode?
Tijdens vorstperiode kunt u de boom om hulzen met een plastic zak om lagere temperaturen te verminderen. U kunt ook de boom uit de grond halen en in een pot zetten en vervolgens tijdelijk uit de wind zetten op een beschutte plek om lage temperaturen te reduceren. De boom is in principe bestendig tegen temperaturen van -20, mits ze niet in bloei zijn.

Mocht de boom tijdens bloeiperiode in vorst kou staan, dan raden wij aan om de boom te zetten waar de temperatuur 0 graden of hoger is. Anders kan het voorkomen dat bloesem kapot gaat en er geen bloesem tevoorschijn komt.

Hoe moet ik de boom verzorgen?
Ga naar tabblad ‘Verzorging in de bovenste balk voor uitgebreide informatie.

Zijn de appels eetbaar?
Helaas niet. De sierappels fungeren, zoals het woord al zegt: voor de sier en als decoratie. De sierappeltjes kunnen echter wel gegeten worden door vogeltjes.

Ik heb luizen aan mijn boom, wat nu?
Geen paniek, dit komt vaker voor. U kunt de luizen tegen gaan met luizenspray of door met water de luizen af te sproeien. Ga naar ‘Verzorging’ voor uitgebreide informatie over ongedierte.